home > projecten > ambachtsmarkten / ijssalon-chocolaterie: Gelateria Maxim's te Leiden

Gelateria Maxim's in Leiden — IJssalon

Zintuigen strelend ijspaleis in warme vriestinten

Gelateria Maxim's, het nieuwe ijspaleis aan de Nieuwe Rijn in Leiden, prikkelt alle zintuigen: proeven, zien, horen, ruiken en voelen. De plek waar je niet alleen in het ijs en de koffie de authentieke Italiaanse smaak ruikt en proeft, maar waar ook het oog wordt verwend met de door Redie ontwikkelde inrichting.

Het oude herenhuis waarin Maxim's zetelt, deed hiervoor dienst als onderkomen van een legerstock. De klassieke pui, die in de loop der jaren was verscholen achter een strakke pui, is met gemeentelijke subsidie in oude luister hersteld. Achter die pui gaat tegenwoordig een zeer stijl- en smaakvolle ijssalon schuil. Sneeuwwit en ijzig blauw vormen niet alleen het toepasselijke decor voor de ijskoude lekkernijen, het blijkt ook een opvallend warme en gastvrije combinatie. De muren kregen een grijze tint met een blauwe gloed. De fellere kleuraccenten in blauw geven een effect van stromend water.

State of the art vitrine

De roomwitte stoelen en banken nodigen uit om lekker te gaan zitten, nadat bezoekers een keuze hebt gemaakt uit het enorme ijsaanbod in de state of the art ijsvitrine of een koffiespecialiteit hebben besteld bij de het koffiebuffet achterin de zaak. De strakke glanzende ijsvitrine van een Italiaanse topmerk is onder meer voorzien van elektrisch bedienbare ramen, om eenvoudig te kunnen reinigen. Het hoogglanzend witte front van de vitrine geeft de kleuren van het ijs alle ruimte. Het zwart granieten blad komt terug in de achterwand en bij het koffiebuffet. Daar bevindt zich ook de open ijskeuken, waar achter een glaswand eigenaar en SVH meesterkok Luuc Koldenhof het ijs bereidt. 

Enorme wandvisual

Grote blikvanger - naast het ijs natuurlijk - is de enorme wandvisual in slim frame die in een verdiept gedeelte van de muur is aangebracht. De voorzijde van het doek loopt gelijk aan de gestucte wand. Hierdoor lijkt het of de bezoeker zo een klassiek Italiaans straatbeeld kan binnenstappen. De verschillende visuals in het interieur kunnen naar wens eenvoudig worden vervangen zodat je bijvoorbeeld per seizoen het interieur een heel nieuwe uitstraling kunt geven.

Redie Interieurs realiseert meerdere projecten voor ijssalon interieurs in Nederland. De concept ideeën van de ondernemer en marktkennis van zijn omgeving komen terug in het interieur.

website: www.gelateria-maxims.nl
download: projectleaflet

terug
Coco & Sebas, dutch chocolate Rousseau Chocolade IJscafé Danice IJssalon Luciano Wassenaar IJssalon Luciano Overveen Gelateria Maxim's Gelateria Luna Rossa IJssalon De Dames in Son Capri IJssalon Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief


Contact

De Scheper 217
5688 HP Oirschot

T +31 (0)499 - 57 32 32

E redie@redie.nl

Redie op Pinterest
Redie op LinkedIn