retail food

Unieke huiskamers met stadsthema

NS Huiskamer

Arnhem

Speciaal ontwikkeld voor de grotere NS stations, bieden de 'Huiskamers' een aantrekkelijke omgeving om een kop koffie te drinken, elkaar te treffen
en bijvoorbeeld informeel te overleggen. De Huiskamer is het nieuwe concept van NS voor de oude restauraties. Redie werkt voor dit bijzondere project samen met Pubblik & Vos Architecten uit Amsterdam.  

Rotterdam, Den Haag en sinds kort ook Arnhem hebben hun eigen Huiskamer op het NS station. Elke Huiskamer is ingericht volgens een thema dat past bij de stad. Zo kun je in Den Haag een kop koffie drinken tussen circusattributen, passend bij het thema Circustheater. In Rotterdam ontmoet je elkaar omgeven door oude werkbanken, koffers en andere vintage producten die linken aan de havenstad met zijn roemruchte Holland-Amerika lijn.

De Arnhemse Huiskamer staat in het teken van kleding en is gedecoreerd met grote foto's van oude naaiateliers, naaimachines en vintage-kleding.
De counter heeft voor de bezoeker een natuurlijke uitstraling door het gebruik van oude spoorbielzen en  paneeldeuren. Daarachter bevindt zich aan de gebruikerszijde een hypermoderne counter met apparatuur die voldoet aan alle horeca-vereisten.

Uniek in de Huiskamer van Arnhem is de in-store vestiging van de VVV;
een klein chalet met balie, gemaakt van gebruikte massief houten planken, waar reizigers terecht kunnen voor alle informatie over de stad.

 

Werkzaamheden
Engineering, productie & installatie

Betrokkenen
Pubblik & Vos architecten

Bijzonderheden
Pubblik & Vos Architecten ontwerpt elk interieur en gaat voor de aankleding op zoek naar unieke vintage meubels en accessoires. Redie verzorgt de counters, leestafels, tafelbladen en kasten, in een sfeer die past bij het thema. Waar mogelijk worden materialen hergebruikt.

Delen:

“Redie heeft een unieke machinerie. Dat is voor een bedrijf met die omvang wel echt exceptioneel. Het is geen groot bedrijf maar ze kunnen een bulk aan. Als je zegt 'Ik wil er van alles tien in plaats van één’, dan kan het ook gewoon. Redie blinkt uit in een persoonlijke aanpak en is een bedrijf wat toegankelijk is, waar je met korte lijnen het hele bedrijf doorgaat en waar de mogelijkheden net zo groot zijn als bij een grote speler.”

Sjors de Bruin, NS
Meer weten over onze projecten?

Meer weten over onze projecten?

Neem dan contact met ons op. Ruud vertelt u graag meer over onze organisatie en projecten.