retail food

Nieuwe look & feel voor NS kiosken

NS Kiosk

Nederland

Architectenbureau VBAT ontwikkelde voor NS Kiosk een geheel nieuwe ‘look & feel’, Redie verzorgt de uitvoering van het nieuwe design. Treinreizigers in Amsterdam, Den Haag en Utrecht hebben al kennis gemaakt met de vernieuwde Kiosk. Deze eerste Kiosken ‘nieuwe stijl’ zijn volledig nieuw gebouwd. Nu is de ombouw van de bestaande Kiosken aan de beurt.

De Kiosk kreeg met de nieuwe look & feel een eigentijds, industrieel jasje met natuurlijke materialen. Blank eiken, rekken en stellingen van warmgewalst staal, counterbladen van hardsteen en betegelde fronten bepalen het beeld. Maar voor elke locatie wordt goed gekeken naar uitstraling. In Den Haag is gekozen voor een witte handtegel en in Amsterdam en Utrecht voor een strakke zwarte tegel. Het type tegel wordt bepaald aan de hand van de locatie waar de Kiosk zich bevindt sluit aan bij de sfeer van het station.

Kiosken op de perrons, met een geheel glazen casco, hebben net weer een andere uitstraling. De counters hebben hier, voor een warmere uitstraling, een front van gefineerd diagonaal eiken.

Bijzonder in alle Kiosken zijn de achterwanden. Deze zijn gemaakt van eiken met een speciale print. Hierdoor blijft de houtnerf zichtbaar en zijn tegelijk cirkels zichtbaar met de naam van het station. Systeemplafonds zijn verleden tijd. In plaats daarvan worden de oorspronkelijke plafonds zwart gespoten en zorgen losse luifelelementen voor een warme sfeer en demping van geluid.

Net als de dienstverlening in de Kiosk, moet de ombouw zo snel mogelijk. Nadat de aannemer het voorbereidende werk heeft gedaan, bouwt Redie in slechts enkele dagen de Kiosk af.

Werkzaamheden
Counter, inpuls meubels, engineering, productie & installatie

Betrokkenen
Architectenbureau VBAT

Bijzonderheden
Kiosk biedt een uitgebreid assortiment eten, drinken en iets te doen voor onderweg. Ook als de trein al bijna aankomt kan je hier terecht. Snelheid is dan van groot belang. De indeling van de winkel is hierop ingericht.

Delen:

“We werken met Redie samen vanwege de goede resultaten. Zowel de prijs als de kwaliteit zijn goed. En de flexibiliteit, het snel kunnen schakelen. Altijd leveren zoals we het hebben willen. Er zijn 130 kiosken op de stations en ze lijken allemaal op elkaar maar er is er niet één hetzelfde. Dan heb je een interieurbouwer nodig die alles van A tot Z verzorgt. Van produceren tot installeren en met een bepaalde mate van flexibiliteit, zodat we altijd nog kunnen zeggen 'Ja, maar het moet toch net even anders ...'.”

Huub Ehrismann, NS
Meer weten over onze projecten?

Meer weten over onze projecten?

Neem dan contact met ons op. Ruud vertelt u graag meer over onze organisatie en projecten.