home > projecten > ambachtsmarkten / bakkerijen: Bakkerij van Otten

Bakkerij, tearoom en ijssalon Van Otten in Almelo:

Apart en toch een geheel

Patissier & broodspecialist Van Otten wilde voor de Almelose vestiging meer ruimte. Die werd gevonden aan de Bornsestraat. Redie richtte de geheel nieuwe winkel in, die naast een bakkerij bestaat uit een tearoom en ijssalon. Daarmee laat Van Otten zijn klanten nog meer genieten van 'puur natuur'.

De winkel bestaat uit twee delen: de bakkerij en tearoom aan de ene kant en de ijssalon aan de andere kant, gescheiden door een glazen pui. Daarmee zijn de twee optisch verbonden en kan tegelijk de ijssalon eigen openingstijden hanteren. De bakkerij en tearoom hebben dezelfde look & feel, maar dankzij een roomdivider is er toch een apart gedeelte ontstaan voor de zitjes. Vlak voor de roomdivider staat een impulseiland met glasmozaïek in aquatinten, waarin andere ijstaarten en andere diepgevroren producten liggen.   

Switch Me  

Wat zowel bakkerij, tearoom als ijssalon verbindt zijn de meubelen van eikenfineer en de zwart metalen accenten, in bijvoorbeeld de lampen. Dit komt ook terug in de Switch Me-onderdelen in de bakkerij. Deze snel verwisselbare en verplaatsbare modules zorgen altijd voor een aantrekkelijke winkelpresentatie van het actuele aanbod. Midden in het bakkersdeel staat een grote Switch Me-tafel van eikenfineer. Ook de broodwand is van het unieke Switch Me-systeem. Voor de broodrekken is gebruik gemaakt van zwart gecoat staal.

Wonderwall
De bakkerswinkel kent meer blikvangers, zoals de grote wand die bekleed is met Wonderwall-materiaal, gemaakt van blokjes massief en recycled hout. Die biedt een fraaie omlijsting voor de kleurige wandvisual met verlichting. Een bijzonder contrast met de warme en natuurlijke materialen vormt de strakke hagelwitte counter met wit composieten blad. De broodjescounter en het uitgiftepunt voor koffie, thee en iets lekkers zijn herkenbaar aan een vergelijkbare counter, maar in een zwarte uitvoering.

Redie Interieurs realiseert projecten voor bakkerij-interieurs in Nederland. De conceptideeën en de marktkennis van de ondernemer komen terug in het interieur.

website: www.vanotten.nl
download: projectleaflet

terug
Bakkerij Van Ravels Paulissen Bakkerscafe Bakkerij Van Otten Almelo Bakkerij Korengoud Bakkerij Gorthuis in Hoofddorp Bakkerij Schellens Tilbug Switch-me Bakkerij Schellens Van der Valk Switch-me Bakkerij De Reijsende Man Robert van Beckhoven

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbriefContact

De Scheper 217
5688 HP Oirschot

T +31 (0)499 - 57 32 32

E redie@redie.nl

Redie op Pinterest
Redie op LinkedIn