ambachtsbedrijven

Ultramodern winkelconcept met ambachtelijke heerlijkheden

Bij Robèrt

Oisterwijk, Nederland

Nederlands bekendste bakker Robèrt van Beckhoven opende in de oude leerfabriek Oisterwijk een ultramodern ingerichte winkel met pure en ambachtelijke heerlijkheden. Redie speelde een belangrijke rol bij de realisatie van het transparante winkelconcept met modern interieurdesign. Waarom koos Robèrt, onder meer bekend van Heel Holland Bakt, voor Redie en waarom koos hij voor een ultramoderne inrichting? De Meester Patissier, die als enige in Nederland ook de titel Meester Boulanger heeft, geeft uitleg.

Robèrt heeft niet het makkelijkste pand gekozen voor een bakkerij met winkel, maar een smaakvolle keuze is het zeker. Je vindt de winkel BijRobért in de portiersloge van de voormalige leerfabriek KVL in Oisterwijk, ooit de grootste leerfabriek van Europa.

Het pand in ere laten en een opstelling creëren die past bij de langwerpige vorm van de winkel, was de wens van Robèrt.  Daarnaast was de wens een winkelinrichting waarbij de aandacht van de winkelbezoeker maximaal naar de bakkerijproducten zou gaan. Omdat het om een oud pand gaat, lag het voor de hand om te kiezen voor een winkel in klassieke sfeer. “Maar dat wilden we dus juist niet”, aldus Robèrt. “Redie pakte dat direct heel goed op.”

Robèrt had deze uitdaging bij verschillende interieurbouwers neergelegd en koos voor het ontwerp van Redie Interieurs. Robèrt vertelt: “Redie heeft zich meer dan gemiddeld voor ons ingezet en begreep het ontwerp snel. De architect die wij hadden ingeschakeld voor het hele pand heeft een voorzet gegeven en Redie heeft dat ronduit prachtig uitontwikkeld.”

Met de strakke vormgeving en het modern winkelconcept onderscheidt
Bij Robèrt zich van andere bakkerswinkels. De strakke heldere inrichting van de winkel geeft bezoekers het gevoel dat ze bij een juwelier op bezoek zijn waar zij overheerlijke pareltjes in de vitrines kunnen bewonderen. Vanuit de winkel komen bezoekers uit in een lange glazen gang van bijna 45 meter lang die een volledige doorkijk verschaft naar de bakkerij en patisserie. Robèrt: “We hebben geen geheimen en laten dat graag zien”.

Werkzaamheden
Concept, ontwerp, engineering, productie & installatie

Bijzonderheden
Vanuit de winkel komen bezoekers uit in een lange glazen gang van bijna 45 meter lang die een volledige doorkijk verschaft naar de bakkerij en patisserie.

Delen:

“Redie kwam volledig tegemoet aan onze wensen en wilde hierbij meedenken. De keuze van de materialen en opzet werd steeds met ons besproken en het traject is meer dan plezierig verlopen. Door de samenspraak en het enthousiasme aan beide kanten kwamen we tot een mooi ontwerp én een prachtige samenwerking. Ik heb passie voor mijn vak en ik bespeurde bij Martijn en zijn collega’s eenzelfde passie voor hun vak. Dat werkt lekker samen. Ik kijk ernaar uit om liefhebbers van ambachtelijke bakkerijproducten te verwelkomen in onze winkel. Wij zullen er persoonlijk voor zorgen dat een bezoekje aan Bij Robèrt de moeite waard is”

Robèrt van Beckhoven
Meer weten over onze projecten?

Meer weten over onze projecten?

Neem dan contact met ons op. Ruud vertelt u graag meer over onze organisatie en projecten.