home > projecten > ambachtsmarkten / bakkerijen: Bakkers Café Paulissen

Bakkers Café Paulissen — Bakkerij

Bakkers cafÉ Paulissen: uniek concept in Stein

De familie Paulissen heeft elf bakkerswinkels in en om Maastricht. Een daarvan was gevestigd in het door brand verwoestte winkelcentrum in Stein. Inmiddels is het winkelcentrum weer in volle glorie hersteld. Aan het grote middenplein met veel glas en staal runt bakkerij Paulissen nu een uniek bakkers café, inclusief een groot terras met zo'n 65 plaatsen en binnen nog eens 25 beschutte plekken.

Het middenplein is overdekt, maar heeft toch een buitengevoel dankzij het vele licht en de leibomen. Het winkelcentrum vervult een regiofunctie en trekt veel publiek. Dat geldt ook voor het terras. Bezoekers kunnen hier koffie drinken en een broodje of een stuk vlaai bestellen. In de winkel zijn ook basic maaltijden te koop om mee te nemen. Voor de bakkersfamilie betekent dit een switch naar "Bakker met Horeca activiteiten".

Turn-key project

De open, industriële uitstraling van de winkel past goed bij het winkelcentrum. Redie verzorgde de totale oplevering van de winkel als turn-key project, inclusief wanden, vloeren, verlichting en toiletgroepen. Houtelementen zorgen voor een ambachtelijke, Bourgondische uitstraling die de eigenaren voor ogen hadden. Eiken, steen en staal vormen een stoer en tegelijk warm geheel. Redie verzorgde daarnaast ook de aankleding van het terras.

Optimale flexibiliteit

In de winkel zelf is optimale flexibiliteit gecreëerd met het SwitchMe! systeem van Redie. De SwitchMe! Meubels zijn verplaatsbaar en de broodwand krijgt met verschillende accessoires zoals manden, schappen, korven en kisten steeds een ander aanzien. Zo kan de bakkerij van maandag tot zaterdag en op de dagdelen inspelen op de specifieke behoeftes van de klant op dat moment, zonder nee te hoeven verkopen. En de aanpassingen door de dag heen stralen activiteit uit.

Redie Interieurs realiseert meerdere projecten voor bakkers interieurs in Nederland. De concept ideeën van de ondernemer en marktkennis van zijn omgeving komen terug in het interieur.

Bakkerij Van Ravels Paulissen Bakkerscafe Bakkerij Van Otten Almelo Bakkerij Korengoud Bakkerij Gorthuis in Hoofddorp Bakkerij Schellens Tilbug Switch-me Bakkerij Schellens Van der Valk Switch-me Bakkerij De Reijsende Man Robert van Beckhoven

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbriefContact

De Scheper 217
5688 HP Oirschot

T +31 (0)499 - 57 32 32

E redie@redie.nl

Redie op Pinterest
Redie op LinkedIn