home > projecten > ambachtsmarkten / bakkerijen: Klink en Englebert Brood en Banket

Klink & Englebert Brood en Banket Den Haag — Bakkerij

Ambachtelijk, natuurlijk, vintage en verleidelijk

Klink & Englebert bakt ambachtelijk brood en banket in acht bakkerijen in Den Haag, Voorburg en Leiderdorp. De nieuwste winkel werd dit jaar geopend in het Haagse Zeeheldenkwartier. De Prins Hendrikstraat is een bolwerk van speciaalzaken in onder meer wijn en koffie, waar de ambachtelijke bakkerij met verse (desem)broden en heerlijke gebakjes een aanwinst is. Redie verzorgde de opvallende inrichting.

Bakkerij Klink bestaat al sinds 1795 en is hofleverancier. De bakkerijen van Englebert zijn op banketgebied altijd al sterk geweest. Samen vormen ze een unieke combinatie die uitsluitend werkt met de beste grondstoffen en dagverse producten voor onder meer broden zonder gist, lactose en E-nummers. Dat zie je terug in het interieur: veel natuurlijke materialen, een beetje vintage en tegelijk moderne lijnen. 

Friese witjes

De natuurstenen vloer combineert mooi met de steenstrips op de wand. Deze strips zijn gemaakt van echt gebakken steen in de stijl van de jaren dertig. Als je de winkel inkijkt, heb je het gevoel echt een oud pand in te stappen. Een andere wand is betegeld met Friese witjes. Deze met de hand gemaakte tegels zijn allemaal net iets anders in kleur, glans en vorm, wat een heel authentiek effect geeft. Een mooi contrast met de strakke pilaren, vitrines en RVS-oven.

Vintage fauteuils

Dit is een echte 'snoepwinkel' als het gaat om brood en banket, waar de klant wordt verleid die lekkernijen te proberen. Zo kunnen klanten in de zachte vintage fauteuils genieten van een heerlijk kopje koffie bij hun gebakje. Het zitgedeelte heeft een lambrisering die doorloopt in de hoogte en kleur van de counter in de winkel. De verrijdbare schappen zijn van hetzelfde hout als het blad op de counter. Het doortrekken van materialen zorgt voor eenheid en rust.

Redie Interieurs realiseert meerdere projecten voor bakkers interieur in Nederland. De concept ideeën van de ondernemer en marktkennis van zijn omgeving komen terug in het interieur.  

website: www.klink-englebert.nl
download: projectleaflet

terug
Bakkerij Van Ravels Paulissen Bakkerscafe Bakkerij Van Otten Almelo Bakkerij Korengoud Bakkerij Gorthuis in Hoofddorp Bakkerij Schellens Tilbug Switch-me Bakkerij Schellens Van der Valk Switch-me Bakkerij De Reijsende Man Robert van Beckhoven

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbriefContact

De Scheper 217
5688 HP Oirschot

T +31 (0)499 - 57 32 32

E redie@redie.nl

Redie op Pinterest
Redie op LinkedIn