home > projecten > ambachtsmarkten / bakkerijen: Bakkerij Havenaar te Rotterdam

Bakkerij Havenaar te Rotterdam — Bakkerij

Unieke inrichting met veel glas, rvs en strakke lijnen

In hartje Rotterdam ligt Bakkerij Havenaar, een unieke winkel en bakkerij als het gaat om de ligging, de voorschriften waaraan de bakkerij moet voldoen, de producten en de inrichting door Redie. Wat direct opvalt is de lichte, open uitstraling. Die is voor een belangrijk deel te danken aan de gezichtsbepalende toonbank: strak, met veel glas en RVS. Door de vrijdragende constructie oogt de hoge toonbank toch heel transparant. Een klein deel wordt in beslag genomen door de vitrine voor banket. Brood en met name ook (Surinaamse) broodjes gaan hier letterlijk én figuurlijk als warme broodjes over de toonbank.

Grote kroonluchter

De grote kroonluchter aan het plafond, die in een cirkel van LED-licht hangt, biedt een fraai contrast met de strakke, witte inrichting en de grijze gietvloer. Ook de ruwe houtprint onder aan de toonbank contrasteert mooi met de strakke lijnen en sluit er tegelijk naadloos bij aan.  

Open rolluiken aan binnenzijde

Het centrumplan van de gemeente Rotterdam stelde subsidie beschikbaar om de gevel te vernieuwen, onder meer met dubbel glas, waardoor er geen last meer is van condensvorming door de bakkerij achter de winkel. Ook de ontvochtigende airco die Redie heeft aangelegd draagt bij aan het binnenklimaat. De subsidie werd verstrekt onder voorwaarde dat de winkel (open) rolluiken aan de binnenzijde kreeg. Dit zorgt ook na sluitingstijd voor een vriendelijker uitstraling in de straat. Redie maakte in het gipsen plafond niet alleen uitsparingen voor de verlichting, maar ook voor de rolluiken.

Redie Interieurs realiseert meerdere projecten voor bakkers interieur in Nederland. De concept ideeën van de ondernemer en marktkennis van zijn omgeving komen terug in het interieur.  

download: projectleaflet

terug
Bakkerij Van Ravels Paulissen Bakkerscafe Bakkerij Van Otten Almelo Bakkerij Korengoud Bakkerij Gorthuis in Hoofddorp Bakkerij Schellens Tilbug Switch-me Bakkerij Schellens Van der Valk Switch-me Bakkerij De Reijsende Man Robert van Beckhoven

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbriefContact

De Scheper 217
5688 HP Oirschot

T +31 (0)499 - 57 32 32

E redie@redie.nl

Redie op Pinterest
Redie op LinkedIn