home > projecten > retail food beverage concepts: Monop' Station France

Monop' station France

Nederlandse Kiosk slaat vleugels uit naar Frankrijk

Voor de Nederlandse NS-stations ontwikkelde Redie het Kiosk-concept. Dit vertrouwde adres voor treinreizigers is nu aangepast voor de Franse markt onder de naam Monop. En ook hier tekende Redie voor de inrichting, in samenwerking met NS Retail International en de Franse gigant Mono Prix.

Reizigers op station van Saint Quentin kunnen sinds kort terecht bij Monop voor onder meer lectuur – Franse treinreizigers kennen een echte leescultuur - , maar ook dagelijkse gebruiksartikelen als shampoos en tandpasta, en natuurlijk eten en drinken voor onderweg. Zo kent de Monop een uitgebreide broodafdeling met muffins, croissants en baguettes.

Typisch Frans

De afgelopen jaren is het Kiosk-concept naar Franse maatstaven doorontwikkeld en heeft nu een heel eigen gezicht. Kenmerkend voor het Monop-concept zijn de paarse en witte tinten, de zwarte koelingen en het gedempte licht – in tegenstelling tot Nederland, waar juist oranje en helder licht de boventoon voeren. Typisch Frans is ook het afrekenpunt met een verlaagd deel in de counter voor klanten in een rolstoel. De afvalbakken bestaan uit simpele doorzichtige plastic zakken vanwege eisen rondom terrorismebestrijding.

Zitjes
Op station Saint Quentin is dit de enige winkel. De zitjes in de hal worden geëxploiteerd door Monop, die op die manier ook toezicht houdt. Nu het Monop-concept echt staat, volgen binnenkort op steeds meer Franse stations openingen van dit van oorsprong Nederlandse succes.

Redie Interieurs realiseert meerdere projecten voor retail en food beverage zaken in Nederland. De concept ideeën van de ondernemer en marktkennis van zijn omgeving komen terug in het interieur.

download: projectleaflet

terug
Crielaard Snoepwaren NS Kiosk Nederland Stations Huiskamer NS Whyn Tilburg Monkey Coffee Einstein Kaffee Berlin Yam Yam To Go Monop'station France Tankstation Staelens Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief


Contact

De Scheper 217
5688 HP Oirschot

T +31 (0)499 - 57 32 32

E redie@redie.nl

Redie op Pinterest
Redie op LinkedIn