home > projecten > ambachtsmarkten / bakkerijen: Bakkerij van Ravels

Bakkerij van Ravels Bergen op Zoom — Bakkerij

Van Ravels bakkerij brengt oude suikerfabriek weer tot leven

De oude suikerfabriek in Bergen op Zoom, bekend onder de naam ‘De Zeeland’, is omgevormd tot een bijzonder winkelcentrum met een eigen Vershof, units met versproducten die aansluiten op de centrale hal. Het winkelcentrum ademt in alles kwaliteit en sfeer uit. Net als de unieke bakkerswinkel van Van Ravels.

De geschiedenis van Van Ravels brood- en banketspecialist en Redie begon een aantal jaren geleden. Inmiddels heeft de nieuwe generatie Van Ravels zijn intrede in het bedrijf gedaan. Met een flinke dosis ambitie en de steun van hun ouders runnen Richard en Claudia nu met succes een absoluut unieke bakkerswinkel in ‘De Zeeland’. 

Stoer en warm

Redie ontwikkelde het complete concept – interieur en koeltechniek - voor de nieuwe winkel in de oude sfeervolle suikerfabriek. Staal, natuurlijke materialen, handgevormde tegeltjes en een muur gemaakt van oude stenen van de fabriek zorgen voor een stoer en tegelijk warm interieur.

Flexibel met Switch Me!

Switch-me modules, waaronder verrijdbare rekken, maken een flexibel indeling mogelijk van de complete winkel. De uitgekiende routing die Redie bedacht trekt zowel passanten die zin hebben in een broodje 'to go' als klanten die komen voor de verschillende broodspecialiteiten.

Bakatelier

Achterin de winkel is een Bakatelier gesitueerd, waar een bakker in het zicht van de klant de hele dag vers brood bakt. In kleine shifts worden hier de hele dag door verschillende specialiteiten gemaakt. De  grote werkbank blijkt een echte publiekstrekker.

Transparant

Een stalen pui met glas geeft een doorkijkje naar het magazijn met de vriezer. Alles mag zichtbaar en transparant zijn. Ook achter de schermen. Dat zorgt volgens de eigenaren voor leven in de brouwerij.

Redie Interieurs realiseert meerdere projecten voor bakkers interieurs in Nederland. De concept ideeën van de ondernemer en marktkennis van zijn omgeving komen terug in het interieur.

Bakkerij Van Ravels Paulissen Bakkerscafe Bakkerij Van Otten Almelo Bakkerij Korengoud Bakkerij Gorthuis in Hoofddorp Bakkerij Schellens Tilbug Switch-me Bakkerij Schellens Van der Valk Switch-me Bakkerij De Reijsende Man Robert van Beckhoven

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbriefContact

De Scheper 217
5688 HP Oirschot

T +31 (0)499 - 57 32 32

E redie@redie.nl

Redie op Pinterest
Redie op LinkedIn