home > projecten > retail non food: Toletto

Toletto — Retail non food

Toletto maakt wc-bezoek tot een beleving

Toletto is typisch zo’n voorbeeld van een creatief idee dat is ontstaan in de rustige tijd van de crisis. Een aannemer die zich wilde onderscheiden van de concurrentie, kwam na een bezoek aan een openbaar toilet met een lumineus idee. Waar heel veel aandacht, tijd en geld wordt gestoken in mooie kantoren, daar komen de toiletten er maar bekaaid vanaf met een standaard pot en tegel. Dat kan anders, dachten ze. En Toletto was een feit.

Redie is een van de geselecteerde partners die de interieurbouw verzorgen. De eerste projecten zijn inmiddels opgeleverd. Het Belgische vliegveld Zaventem, maar ook pompstations, ziekenhuizen, winkelcentra en universiteitsgebouwen schenken extra aandacht aan hun toiletgroepen. Het resultaat is een toilet waar de bezoeker zich gast voelt.

Invloed op gedrag

Toletto verbindt creativiteit en functionaliteit. Wat meteen opvalt zijn de grote visuals met opvallende prints, die overal zorgen voor een unieke beleving. Een fraaie inrichting zet heel subtiel aan om er zorgvuldig mee om te gaan en je anders te gedragen. Gebruikers gaan zorgvuldiger om met de ruimte. En de ruimte biedt hen meer comfort en gemak. Bijvoorbeeld met uitklapbare kasten in de babykamer waarachter een zacht bedje schuilgaat om de baby op te verschonen.

Snel, goede prijs en rust in de productie

De ontwerpen van de visuals zijn overal anders en sluiten aan bij de huisstijl van een gebouw. Redie zet zich daarnaast in voor uniform materiaalgebruik. Meer standaardisatie en een modulaire aanpak zorgen voor rust in de productie, een betere prijs en meer snelheid op de bouwlocatie. Die eenheid heeft ook voordelen wanneer het concept internationaal uitbreidt.

Redie Interieurs realiseert meerdere interieurs voor nieuwe projecten in Nederland. De concept ideeën van de ondernemer en marktkennis van zijn omgeving komen terug in het interieur.

website: www.toletto.com

terug
Toletto Maranon Amsterdam L'Oréal flagship City Box Den Bosch Rituals Headquarters SO.CAP. Hairextentions ETOS Brilmeubel 2TheLoo De Meisjes van Blauw


Contact

De Scheper 217
5688 HP Oirschot

T +31 (0)499 - 57 32 32

E redie@redie.nl

Redie op Pinterest
Redie op LinkedIn