horeca

Een uniek stoer en gezellig stadscafé

De Buffel

Best

In 2003 is in het pand van het voormalige hotel-restaurant Heidelust in Best, Grillcafé de Buffel ontstaan. En met succes. Het restaurant kon daar rekenen op een grote kring vaste gasten, maar ook passanten en bedrijven wisten hun weg te vinden. In 2020 was het tijd voor een nieuwe stap voor de eigenaren Emmy en Koen. Een stadscafé, maar dan in een dorp en dat in een uniek pand midden in het centrum van Best, gebouwd door aannemersbedrijf Fried van de Laar.

Door de karakteristieke uitvoering en bouw van het pand past dit pand met bovengelegen appartementen perfect op het dorpsplein. 

Allereerst heeft er met Emmy en Koen een inventarisatie plaatsgevonden van alle wensen en eisen. Een 'reis' die we gezamenlijk hebben afgelegd en waarbij we steeds verder invullingen hebben gegeven aan de samenstelling en uitvoering van het interieur. Er is gekeken naar de opzet van het pand,
de routing, logistiek, werkwijze en indelingen als het gaat om de verschillende activiteiten, functies en sferen die Emmy en Koen terug wilden laten komen.

De materialisatie en details van het interieur zijn zorgvuldig tot stand gekomen. Hierbij is nadrukkelijk gekeken naar de ervaring die Emmy en Koen de gasten mee willlen meegeven die hier komen voor  een terras bezoek met een kopje koffie, een lunch, diner of een gezellige borrelavond.

De combinatie van de verschillende materialen en toepassingen vormen samen een echte statement;  de stalen bank voor het raam, de stalen constructie op de bar die doorloopt tot aan de chefs table in het restaurant, de stalen onderstellen met massief eiken bladen (welke in de productie van Redie zijn behandeld met Wash door de teamleden van de Buffel) en het marmer dat is toegepast in dit project. Het marmer is samen met de opdrachtgever uitgezocht.

De open keuken en de bar staan centraal in het interieur en hieromheen is de ideale indeling en routing bepaald om een optimale werkwijze voor de medewerkers mogelijk te maken om zo de klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen.

Het uitzoeken van het marmer met de opdrachtgever:Uitzoeken van het marmer

Werkzaamheden
Concept ontwikkeling, ontwerp, engineering, productie & installatie

Betrokkenen
Emmy en Koen Hoeben
Fried van de Laar
Bavaria
Rosval grootkeuken techniek

Bijzonderheden
De combinatie van de verschillende materialen en toepassingen, zoals de stalen bank voor het raam, de stalen constructie op de bar die doorloopt tot aan de chefs table in het restaurant, de stalen onderstellen met massief eiken bladen en het marmer dat is toegepast.

Delen:

“Redie kan net als Fried van de Laar drie stromen aan: seriematig, conceptueel en maatwerk. Dat past helemaal bij de behoefte en vragen van onze klanten. Zo kunnen we op een hele brede manier de klant in zijn behoefte bedienen. Dat maakt de keuze voor samenwerken met Redie eenvoudig.”

Jan van de Laar, Fried van de Laar
Meer weten over onze projecten?

Meer weten over onze projecten?

Neem dan contact met ons op. Ruud vertelt u graag meer over onze organisatie en projecten.