home > projecten > ambachtsmarkten / ijssalon-chocolaterie: Rousseau Chocolade

Rousseau Chocolade — IJssalon

Rousseau Chocolade brengt betaalbare luxe dichtbij

Rousseau Chocolade is een begrip in Limburg en Oost-Brabant. Bijna vijftig jaar geleden begon Nico Rousseau in de kelder van zijn Sittardse woning met de handmatige productie van pindarotsjes. Inmiddels staan meer dan dertig medewerkers in eigen- en franchisewinkels garant voor de ambachtelijke kwaliteit van Rousseau Chocolade. En de faam begint zich uit te strekken over de landsgrenzen, zeker met de opening van een nieuwe conceptwinkel bij vliegveld Beek.

Makado, het winkelcentrum bij vliegveld Beek, loopt voortreffelijk. Rousseau Chocolade voegt daar iets extra's aan toe, met een bijzonder concept. Rousseau maakt luxe verwennerij met bonbons en topkwaliteit chocola voor iedereen bereikbaar. De producten zijn betaalbaar en de winkels laagdrempelig.

Betaalbare hoge kwaliteit

Redie maakte voor de nieuwste winkel, in samenwerking met een architect, een concept dat uitnodigend is en dat bewijst dat mooi niet per se duur hoeft te zijn. De inrichting is net zo betaalbaar en van dezelfde hoge kwaliteit als de producten die Rousseau verkoopt.

SwitchMe!

De winkel is uitgevoerd in – hoe kan het ook anders – chocoladetinten. De sfeervolle hoge counter met houtstructuur vormt een fraai geheel met de zelfbedieningsrekken van Redie's SwitchMe!-concept, met stalen rekken en houten schappen. Die bieden alle ruimte aan de producten om de glansrol te vervullen.

Eyecatcher

Een echte eyecatcher is de 'koperen' zuil met het logo erin verwerkt. Symbool voor het luxe gevoel, maar dan wel voor iedereen binnen handbereik. Deze vernieuwde uitstraling zal de komende jaren doorgevoerd worden in de nieuwe en eventueel bestaande winkels.

Redie Interieurs realiseert meerdere projecten voor delicatesse interieurs in Nederland. De concept ideeën van de ondernemer en marktkennis van zijn omgeving komen terug in het interieur.

Waarom Redie een goede keuze is geweest

"Onze keuze voor de Makado is heel eenvoudig geweest. De Makado is het grootste winkelcentrum van Limburg en we hebben daar altijd een winkel willen hebben. Met het huidige uitbreidingsplan en de revitalisering van het bestaande winkelcentrum Makado hebben wij die mogelijkheid kunnen aanpakken. Dat viel goed samen met de ontwikkeling van ons bedrijf, Rousseau Chocolade, waarin we ruimte gemaakt hadden voor het exploiteren van een "winkel nieuwe stijl". Om dit project te realiseren hebben we samen gewerkt met een ontwerper en met Redie.

De keuze van de materialen en de invulling van de winkelruimte sluit perfect aan op onze wensen van klantvriendelijkheid en sfeer in de winkel. De planning, de uitvoering en het bijbehorende tijdspad zijn uitstekend verlopen. En inmiddels kunnen we stellen dat onze winkel in de Makado, in het geheel vernieuwde concept, zeer goed aanslaat. De Makado is, qua omzet, direct één van de grootste winkels in onze gehele portefeuille van winkels."

Guido Rousseau en Paul Diepstraten

Directie Rousseau Chocolade

Coco & Sebas, dutch chocolate Rousseau Chocolade IJscafé Danice IJssalon Luciano Wassenaar IJssalon Luciano Overveen Gelateria Maxim's Gelateria Luna Rossa IJssalon De Dames in Son Capri IJssalon
 

"De keuze van de materialen en de invulling van de winkelruimte sluit perfect aan op onze wensen van klantvriendelijkheid en sfeer in de winkel."

Rousseau Chocolade

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbriefContact

De Scheper 217
5688 HP Oirschot

T +31 (0)499 - 57 32 32

E redie@redie.nl

Redie op Pinterest
Redie op LinkedIn