utiliteit | hospitality

Creatieve multifunctionele ontmoetingsplaats

Bibliotheek Bouwlust

Den Haag

Verleiden met boeken. Uitnodigend om te komen lezen en om boeken te komen lenen, te ontdekken en ontmoeten. In een notendop is dit wat de interieurarchitect met het interieur van Bibliotheek Bouwlust wilde bereiken. De collectie is dan ook op veel verschillende, creatieve en speelse manieren gepresenteerd. Klein en groot worden zo verleid om een boek te pakken.
De moderne bibliotheek is bovendien een plek waar mensen elkaar ontmoeten; om te studeren, een taalles of andere cursus te volgen.
Ook voor lezing of optredens wordt de bibliotheek veelvuldig gebruikt.

De opdracht die interieurarchitect René Mensink kreeg was om van de bibliotheek een multifunctionele ontmoetingsplek te maken voor de verschillende doelgroepen in de wijk. Redie Interieurs heeft er voor gezorgd dat het ontwerp is vertaald naar een multifunctioneel interieur. Bijzonderheden in het interieur zijn lange kastenwanden waartussen een troon is gemaakt, om je even prins of prinses te voelen. De architect koos voor het plaatsen van een boom binnen in de bibliotheek. Zo is buiten met binnen verbonden. Om de grote boom heen heeft Redie verschillende zitplaatsen gemaakt waar de bezoekers op hun gemak een boek kunnen lezen.

Voor studenten zijn er speciale studieplekken gemaakt en ingericht met laptops, waar ze in alle rust kunnen studeren. Naast de grote kastenwanden zijn er éénboeks-kasten gemaakt, leuk detail is het alfabet dat als speels effect verwerkt is op de wand. Chris van Koeverden heeft de prachtige foto’s gemaakt van dit spectaculaire project.

Werkzaamheden
Engineering, productie & montage

Betrokkenen
Rene Mensink (Ontwerp - Interieurarchitect)
Chris Koeverden (Fotograaf)

Bijzonderheden
Een multifunctionele ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Delen:

“Na selectie met andere interieurbouwers is er gekozen voor Redie. We konden gelijk het ontwerp samen verder afstemmen, net zoals eerder bij Bibliotheek Loosduinen. Het ontwerp voor Bibliotheek Bouwlust bevatte veel ontwerpitems en details. Het overleg was altijd prettig. Soms leek het onmogelijk, maar Redie is telkens de uitdaging aangegaan. Zo ontstaan vaak de mooist dingen. ”

Rene Mensink Interieurarchitect & Projectleider.
Meer weten over onze projecten?

Meer weten over onze projecten?

Neem dan contact met ons op. Ruud vertelt u graag meer over onze organisatie en projecten.