Nieuws

Focus op mens, materiaal en proces. Onze duurzame aanpak.

We zijn trots op onze duurzame aanpak en streven er voortdurend naar om onze impact op onze omgeving te minimaliseren door bewust te kiezen voor materialen en werkwijzen die bijdragen aan een betere wereld. Redie richt zich op mens, materiaal en proces.  Onze duurzame aanpak:

Focus op MENS

Vitale en gezonde levensstijl

Wij geloven sterk in de kracht van de mens en zien hen als essentiële bouwstenen van ons succes. Daarom faciliteert en motiveert Redie een vitale en gezonde levensstijl binnen het team. 
Denk aan juiste werkplek (zit- en sta bureau), groen op de werkvloer, fietsplan, vers fruit en het ter beschikking stellen van een jaarlijks gezondheidscheck etc.

Groei en bijscholing
Wij geloven dat continu leren en ontwikkelen bijdraagt aan een duurzamere wereld. Daarom bieden wij onze medewerkers regelmatig trainingen en workshops aan, zodat zij hun kennis en vaardigheden in ons vak kunnen blijven verbeteren. 
Ook spelen onze samenwerkingspartners spelen hierbij een belangrijke rol. Samen streven we naar het delen van kennis en ervaring, zodat we elkaar kunnen inspireren en van elkaar kunnen leren. 

Net als de toekomst staat Redie niet stil; wij blijven innoveren. Redie is leergierig en alert. 

Focus op MATERIAAL

Grip op grondstof
Wanneer je wilt focussen op duurzaamheid, is het essentieel om te weten waar materialen vandaan komen, welke grondstoffen ze bevatten en hoe ze worden gemaakt. Ook hierin zorgt de samenwerking met verschillende leveranciers ervoor dat we een breed scala aan duurzame materialen kunnen aanbieden voor het (her)bouwen van interieurs.

Naast de bekende keurmerken zoals FSC en PEFC, zijn er ook materialen met duurzame eigenschappen zoals; biobased, gerecycled en/ of in Europa geproduceerde materialen.

Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de milieu-impact van het interieur te berekenen middels de EPD (Environmetal Product Declaration) databank. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een product weliswaar op zeer duurzame wijze is geproduceerd, maar slechts een korte levensduur heeft of na gebruik niet kan worden hergebruikt of gerecycled. Dan is een product in zijn totaliteit toch niet zo duurzaam als wij het graag zouden zien.
Op het EPD rapport vind je de CO2-voetdruk van het materiaal (Global Warming Potential -GWP) terug. Aan de hand van dit getal weet je of een product beter of slechter is voor de opwarming van de aarde. 

Focus op PROCESSEN

Plan van aanpak
Ook onze processen hebben een aandeel in duurzaam ondernemen.
Zo investeert Redie in goede machines en programma’s zoals CNC machines en software welke in dit geval zorgen voor beduidend minder zaagverlies en het inperken van onze inkoop.
Maar ook de manier van het opbouwen van een interieur is bepalend. Steeds vaker wordt er gekozen voor een demontabel interieur. Op die manier kunnen we materialen over 20 jaar nog steeds kunnen gebruiken, opknappen of opnieuw gebruiken (2de leven) .

 Join us on our journey to sustainability! Neem contact op!


Delen: