home > projecten > horeca: Entree Muziekcentrum van de Omroep

Muziekcentrum van de Omroep — Horeca

ruime entree en muziekcafe

Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) is de thuisbasis van de omroepensembles die concerten opnemen voor radio en televisie. In samenwerking met de Eindhovense ontwerper Coen van Ham heeft Redie gezorgd voor een duidelijk eigen identiteit van de entree van het voormalige VARA-gebouw, dat rommelig oogde en verouderd was. Er is een nieuwe receptie en de wachtruimten zijn vormgegeven als opvallende kiosken.

Eigen gezicht

Het MCO wilde de bestaande entreeruimte een make-over geven en vroeg om een duidelijke en bijzonder plan met wachtruimten. De grote hal met de muziekbibliotheek werd tevens geschikt gemaakt als de speciale plek voor ontvangsten, rondleidingen en andere evenementen. Redie plaatste twee vrijstaande ruimtes – met een knipoog naar de vorm van de traditionele muziekkiosk – die dienst gaan doen als plaats voor kleine besprekingen.

Intieme sfeer in het Muziekcafé

In de hal bevindt zich het muziekcafé. Deze verlaagde ruimte kreeg een donker plafond en feestelijke verlichting in een ritmisch patroon. Zo krijgt dit gebied een intieme sfeer. Als contrast met de ruimtelijke en lichte open hal. De speciaal ontworpen tafels geven de ruimte een robuuste sfeer. Het nieuwe muziekcafé vormt nu het middelpunt van het pand. Het logo voor Muziekcafé Elling, dat bijpassend is vormgegeven, maakt het geheel compleet.

Kleurrijk

Redie maakte ook de frisrode omkastingen voor de speciale kasten waarin de muziekcollectie van de bibliotheek wordt bewaard. Dit rode kader geeft nadruk, kleur en structuur aan de ruimte. De zijkanten van het kader zijn magnetisch en zo bruikbaar als magneetbord. Het materialenpalet bestaat uit hoogglans rood gelakt metaal, blauwgrijs en geel Marmoleum, donkergrijze wanden en houten kiosken met blauwgroen hoogglans laminaat.

Redie Interieurs realiseert meerdere projecten voor horeca interieurs in Nederland. De concept ideeën van de ondernemer en marktkennis van zijn omgeving komen terug in het interieur.

website: www.mcogebouw.nl/
download: projectleaflet

terug
Vascobelo V-bar Restaurant BijQunis Brasserie 1600 Middelburg Francesca's keuken Volendam Entree Muziekcentrum van de Omroep Simply Asian Uithoorn The Gallery Kitchen ouml;ner Company Restaurant Spirit Cafetaria Vierrijk Restaurant Zilt & Zoet Plaza Deventer Kwalitaria XL Trattoria Senza Nome Restaurant Vito Alkmaar

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbriefContact

De Scheper 217
5688 HP Oirschot

T +31 (0)499 - 57 32 32

E redie@redie.nl

Redie op Pinterest
Redie op LinkedIn