home > projecten > utility: ProQR Therapeutics

ProQR Therapeutics — Utility

Dynamisch kantoor dat stimuleert en inspireert

Op het Bio Science Park in Leiden nam ProQR Therapeutics vorig jaar het nieuwe en uitgebreide kantoor in gebruik. Het snelgroeiend bedrijf in de biotechnische industrie vroeg VAN SCHIE ARCHITECTEN een nieuwe kantoorverdieping te ontwerpen. ASWA architecten tekende voor de bouwprojectcoördinatie. En Redie zorgde voor de finishing touch met al het maatwerk meubilair.

Uit ervaringen met vorige projecten bleek dat er vooral behoefte was aan overleg, bel- en vergaderruimtes. De verdieping heeft daarom bijna net zoveel zitplekken in overlegruimtes als het aantal werkplekken. Het dynamische kantoor is ontworpen om te inspireren en creativiteit te stimuleren, met onder meer een renbaan, ballenbaden, flexplekken, een schommeltafel en een vergaderruimte die af te sluiten is met schuimblokken. Deze blokken kunnen op een ander moment fungeren als speelse zitelementen.

Eyecatcher

Redie maakte al het vast meubilair en het maatwerk. Een deel van het vaste meubilair komt van de vorige locatie en is in andere samenstellingen weer teruggeplaatst in het nieuwe kantoor. Nieuw zijn de koffiekasten, banken en brede vensterbanken. De grote, gebogen, houten bank is een echte eyecatcher.

Bamboe lichtpanelen

Het kantoor kent een verdeling in drie thema's met een eigen karakter: Desert, Jungle en Underwater Ocean. De drie thema's worden verbonden door de twee centrale gangen waarlangs de laboratoria liggen. De gangen worden geflankeerd door lichtpanelen van bamboe die een suggestie van richting geven aan de looproute van de gang. Vanaf de ene kant is een diffuus lichteffect zichtbaar, kom je van de andere kant dan is het licht juist fel.

Redie Interieurs realiseert meerdere projecten voor interieurs in de utiliteitssector in Nederland. De concept ideeën van de ondernemer en marktkennis van zijn omgeving komen terug in het interieur.

website: www.proqr.com

terug
Afscheidslocatie de Vier Jaargetijden Bibliotheken Den Haag ProQR Therapeutics Q-PORT Amsterdam Museum Catharijneconvent Enexis regiokantoren Restaurant Vitalis De Horst 's Heeren Loo Zorgpalet Baarn-Soest Woon-en zorgcentrum Eben Haezer Zorgcentrum Meulenvelden Zoomvliet Hotelschool ROC Nijmegen Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief


Contact

De Scheper 217
5688 HP Oirschot

T +31 (0)499 - 57 32 32

E redie@redie.nl

Redie op Pinterest
Redie op LinkedIn