home > projecten > utility: Museum Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent — Utility

Nieuw entreegebied voor Museum Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent in Utrecht is het Rijksmuseum voor christelijke kunst. Meer dan dat: het is een museum en kenniscentrum in één. Ontwerpbureau Kinkorn uit Tilburg tekende samen met Bakers Architecten voor de vormgeving van het nieuwe entreegebied. Redie realiseerde het interieur voor de nieuwe indeling van dit monumentale pand met een klassieke en stijlvolle uitstraling.

Het museum wilde in het entreegebied de kaartverkoop, horeca en de museumwinkel in één centrale ruimte, zodat de verschillende onderdelen elkaar versterken. Redie kwam na een pitch met twee andere partijen naar voren als beste partner. De toegevoegde waarde van Redie blijkt vooral uit het constructief meedenken over hoe het ontwerp binnen het budget optimaal kon worden gerealiseerd. Dit is gelukt door het gebruik van alternatieve, hoogwaardige materialen. Zoals de counter in het horecadeel, dat een blad heeft van composiet in plaats van natuursteen. Composiet heeft een hogere dichtheid en is daardoor beter bestand tegen intensief gebruik. Een ander groot voordeel van dit materiaal is dat het naadloos kan worden verwerkt.

Twintig meter lange bank

De elementen van de winkel, de kaartverkoopcounter en de horeca zijn opgebouwd uit fineer Mahonie Sapelli. Dit materiaal wordt niet veel toegepast en vereist vakmanschap bij de verwerking. Het fineer komt ook terug in de zitbank van in totaal twintig meter lang, die gedeeltelijk te verplaatsen is. Daardoor kan de ruimte flexibel worden gebruikt, bijvoorbeeld tijdens een opening van een expositie. Tot slot verzorgde Redie ook het losse meubilair.

Redie Interieurs realiseert meerdere projecten voor interieurs in de utiliteitssector Nederland. De concept ideeën van de ondernemer en marktkennis van zijn omgeving komen terug in het interieur.

Ontwerp Kinkorn / fotografie Mike Bink

website: www.catharijneconvent.nl
download: projectleaflet

terug
Afscheidslocatie de Vier Jaargetijden Bibliotheken Den Haag ProQR Therapeutics Q-PORT Amsterdam Museum Catharijneconvent Enexis regiokantoren Restaurant Vitalis De Horst 's Heeren Loo Zorgpalet Baarn-Soest Woon-en zorgcentrum Eben Haezer Zorgcentrum Meulenvelden Zoomvliet Hotelschool ROC Nijmegen Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief


Contact

De Scheper 217
5688 HP Oirschot

T +31 (0)499 - 57 32 32

E redie@redie.nl

Redie op Pinterest
Redie op LinkedIn