home > projecten > utility: Bibliotheken Den Haag

Bibliotheken Den Haag — Utility

Extra aandacht voor de gebruikers met nieuwe functies

In Den Haag werkte Redie mee aan de (her)inrichting van de bibliotheken Escamp, Wateringse Veld, Transvaalkwartier en de Centrale Bibliotheek, elk met een eigen karakter en specifieke functies. Waar veel bibliotheken een versobering laten zien, is hier juist extra aandacht voor de gebruikers, door het toevoegen van extra functies.

Voor de bibliotheken Escamp en Wateringse Veld werkt Redie nauw samen met Studio DIEP. In Escamp is een HIP gerealiseerd: een Historisch Informatie Punt, over de geschiedenis van de locatie en van Den Haag in het algemeen. Aan de gevelwand zijn tafels gebouwd en in het midden van een aparte seniorenruimte staat een grote tafel als ontmoetings- en leesplek voor meer ‘traffic’.

Flexibel en functioneel

In Wateringse Veld kreeg de bestaande bibliotheek een opknapbeurt, met onder meer een nieuwe balie, flexibele elementen voor boekpresentaties en ook hier een grote lange tafel voor studie, computergebruik of te lezen. In een nis is een kopieerapparaat ingebouwd voor de bezoekers. Verrijdbare elementen met houtdecor en staalwerk zorgen voor flexibel en functioneel gebruik van de ruimte.

Multicultureel en multifunctioneel

De compleet nieuwe bibliotheek in Transvaal is afgestemd op de multiculturele buurt waarin de bibliotheek ligt. Het doel is bezoekers zoveel mogelijk, tot lezen, leren en ontmoeten aan te zetten, maar ook kunnen kinderen onder leiding van een kunstenaar leren om met uiteenlopende materialen te knutselen. Daarnaast beschikt de bibliotheek over een groot aantal computers. In de kinderhoek met tribune is ruimte voor presentaties en voorleessessies. Redie tekende ook voor de inrichting van de uitgebreide facilitaire hoek en de grote ontvangstbalie, het geheel ontworpen door plus31architects.   

Mega-HIP

In de Centrale Bibliotheek aan het Spui heeft Redie, naar een ontwerp van Studio Turf, een mega-HIP gebouwd. In de meubels zijn tijdslijnen verwerkt en in vitrines laat men vondsten van opgravingen zien. Dit alles is verwerkt in een U-vorm met banken, kastjes en zitelementen. Het gebouw maakt deel uit van het Stadhuis en is ontworpen door Amerikaanse architect Richard Meier. De zes verdiepingen met informatie en voor ontspanning zijn vrij toegankelijk voor iedereen, lid of geen lid van de bibliotheek. Ook in samenwerking met Studio Turf en de Bibliotheek is één servicepunt gebouwd voor zowel Duurzaam Den Haag als voor De Haagse Wetswinkel.

Duurzaam Den Haag heeft als doel het promoten van initiatieven van bewoners en ondernemers om Den Haag duurzamer te maken. Dit doet men door bewoners en ondernemers te helpen bij het realiseren van nieuwe initiatieven, door het aanbieden van producten en diensten waarmee iedereen direct aan de slag kan en door duurzame initiatieven en de mensen die al duurzaam bezig zijn, zichtbaar te maken.

De Haagse Wetswinkel geeft gratis juridisch advies aan mensen met een kleine beurs. De Haagse Wetswinkel werkt met gevorderde universitaire rechtenstudenten.

Redie Interieurs realiseert meerdere projecten voor interieurs in de utiliteitssector in Nederland. De concept ideeën van de ondernemer en marktkennis van zijn omgeving komen terug in het interieur.

website: www.bibliotheekdenhaag.nl

terug
Afscheidslocatie de Vier Jaargetijden Bibliotheken Den Haag ProQR Therapeutics Q-PORT Amsterdam Museum Catharijneconvent Enexis regiokantoren Restaurant Vitalis De Horst 's Heeren Loo Zorgpalet Baarn-Soest Woon-en zorgcentrum Eben Haezer Zorgcentrum Meulenvelden Zoomvliet Hotelschool ROC Nijmegen Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief


Contact

De Scheper 217
5688 HP Oirschot

T +31 (0)499 - 57 32 32

E redie@redie.nl

Redie op Pinterest
Redie op LinkedIn