home > projecten > utility: Afscheidslocatie de Vier Jaargetijden

Afscheidslocatie "De Vier Jaargetijden" — Utility

alles voor een echt persoonlijk afscheid

Begin juli werd de compleet gerenoveerde afscheidslocatie “De Vier Jaargetijden” aan de Rucphensebaan in Roosendaal in gebruik genomen, volgens een uniek en vernieuwend concept. De afscheidslocatie is alleen per dagdeel te bespreken, ook ’s-avonds. Het complete gebouw staat dan tot de beschikking van het gezelschap, waardoor nabestaanden alle gelegenheid hebben om de afscheidsdienst naar eigen inzicht en behoefte vorm te geven. De serene en tegelijk warme inrichting is het resultaat van een bijzonder samenspel tussen de klant, de interieurarchitect en Redie als interieurbouwer.

De missie van Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede, waartoe “De Vier Jaargetijden” behoort, is om op een ongewoon moment met de nabestaande een buitengewone herinnering te creëren. De noodzakelijke verbouwing van “De Vier Jaargetijden” is aangegrepen om zowel het pand zelf als de bijbehorende voorzieningen naar een hoger plan te tillen.

Eiken en wit: warm en sereen

Redie verzorgde al het maatwerk meubilair. In de aula is dat bijvoorbeeld het horecagedeelte, de toiletgroepen, garderobe, de bankjes, de meubels voor de condoleances en het regiemeubel waar licht, geluid en beeld worden bediend. Redie produceerde eveneens de familiekamer en de bureaus en kasten in het kantoorgedeelte. Eiken en wit zorgen voor de serene en tegelijk warme uitstraling. Hiervoor is onder meer gebruik gemaakt van HPL Feelwood, een materiaal waarbij je de structuur niet alleen ziet, maar ook kunt voelen.

Vernieuwende horeca

De horeca-arrangementen die “De Vier Jaargetijden” aanbiedt, zijn baanbrekend binnen de uitvaartbranche. Zo is in de ontmoetingsruimte een bar geplaatst, zodat het mogelijk is om iedereen bij ontvangst wat te drinken aan te bieden. Eten en drinken vormen een wezenlijk onderdeel van de afscheidsceremonie, omdat dit als troostrijk wordt ervaren. Alles in mogelijk, denk aan tapas, wraps, Indische maaltijden, maar ook de traditionele plak cake. Ook de akoestiek, klimaatbeheersing en geurbeleving van het gebouw zorgen voor optimaal comfort.

Intensief samenspel

Voordat de verbouwing van start ging, is eerst gesproken met ondernemers uit de uitvaartbranche om hun wensen in kaart te brengen en om een uitvaart een echt persoonlijk karakter te geven. Redie wist in een intensief samenspel met de klant en de interieurarchitect de wensen en het budget bij elkaar te brengen, zowel als het gaat om uitstraling als om kwaliteit.

Redie Interieurs realiseert meerdere projecten voor interieurs in de utiliteitssector in Nederland. De concept ideeën van de ondernemer en marktkennis van zijn omgeving komen terug in het interieur.

website: 4jaargetijden.nl/

terug
Afscheidslocatie de Vier Jaargetijden Bibliotheken Den Haag ProQR Therapeutics Q-PORT Amsterdam Museum Catharijneconvent Enexis regiokantoren Restaurant Vitalis De Horst 's Heeren Loo Zorgpalet Baarn-Soest Woon-en zorgcentrum Eben Haezer Zorgcentrum Meulenvelden Zoomvliet Hotelschool ROC Nijmegen Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief


Contact

De Scheper 217
5688 HP Oirschot

T +31 (0)499 - 57 32 32

E redie@redie.nl

Redie op Pinterest
Redie op LinkedIn