home > projecten > retail food beverage concepts: Stations huiskamer NS

De Huiskamer op NS-Station Arnhem

restauratie nieuwe stijl in vintage-look

De Huiskamer is het nieuwe concept van NS voor de oude restauraties. Speciaal ontwikkeld voor de grotere stations, bieden de Huiskamers een aantrekkelijke omgeving om rustig even te zitten en een kop koffie te drinken, elkaar te treffen en bijvoorbeeld informeel te overleggen. Redie werkt voor dit bijzondere project samen met Pubblik & Vos Architecten uit Amsterdam.  

Rotterdam, Den Haag en sinds kort ook Arnhem hebben hun eigen Huiskamer op het NS-Station. Elke Huiskamer is ingericht volgens een thema dat past bij de stad. Zo kun je in Den Haag een kop koffie drinken tussen circusattributen die passen bij het thema Circustheater. In Rotterdam ontmoet je elkaar omgeven door oude werkbanken, koffers en andere vintage producten die linken aan de havenstad met zijn roemruchte Holland-Amerika Lijn.

In-store VVV-kantoor

De Arnhemse Huiskamer staat in het teken van kleding, met bijvoorbeeld grote foto's van oude naaiateliers, naaimachines en vintage-kleding. Uniek in Arnhem is de in-store vestiging van de VVV. In de Huiskamer heeft Redie van gebruikte massief houten planken een klein chalet met balie gemaakt. Hier kunnen reizigers terecht voor alle informatie over de stad.

Vintage meubels en high-tech apparatuur

Pubblik & Vos Architecten ontwerpen elk interieur en gaan voor de aankleding op zoek naar unieke vintage meubels en accessoires. Redie verzorgt de counters, leestafels, tafelbladen en kasten, in een sfeer die past bij het thema. Zo heeft de counter in Arnhem een natuurlijk uitstraling door het gebruik van oude spoorbielzen en  paneeldeuren. Daarachter bevindt zich een hypermoderne counter met apparatuur die voldoet aan alle horeca-eisen.

NS heeft plannen om de Huiskamer ook op andere stations te openen, zoals Amsterdam.  

Redie Interieurs realiseert meerdere projecten voor retail en food beverage zaken in Nederland. De concept ideeën van de ondernemer en marktkennis van zijn omgeving komen terug in het interieur.

Fotografie Pubblik & Vos Architecten uit Amsterdam

website: www.stationshuiskamer.nl
download: projectleaflet

terug
Crielaard Snoepwaren NS Kiosk Nederland Stations Huiskamer NS Whyn Tilburg Monkey Coffee Einstein Kaffee Berlin Yam Yam To Go Monop'station France Tankstation Staelens Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief


Contact

De Scheper 217
5688 HP Oirschot

T +31 (0)499 - 57 32 32

E redie@redie.nl

Redie op Pinterest
Redie op LinkedIn